Tack vare nätet har det blivit enkelt för människor i hela världen att vara i kontakt med varandra. Sociala nätverk har blivit ett av de mest uppskattade sätten att delta i den typen av aktiviteter via internet. Tanken med sådana webbsidor är att de ska vara lätta att använda. Med det menas enkel navigering, enkelt att registrera sig som ny medlem och förstås att det ska vara lätt att utbyta kunskap, information och erfarenheter. Helst ska det också vara gratis, eftersom det brukar innebära att antalet medlemmar ökar snabbare.

Vilka funktioner är vanliga på sociala nätverkssidor?

8464661409_32aa7a26a6_bAlla som väljer att gå med i nätverket brukar ha en egen profilsida. Där kan de göra olika inställningar, bland annat för hur privat den ska vara. Det brukar också vara möjligt att gå med i grupper. Medlemmar med samma intressen eller som kanske känner varandra genom arbete, studier eller dylikt kan välja att vara med i en utvald grupp. Sociala nätverk har väldigt effektiva sökfunktioner för att hitta andra medlemmar. Om det ska fungera bra måste det gå att göra olika sökval, till exempel efter plats, ålder eller kön. Ytterligare en sak som kännetecknar sociala nätverk är alla funktioner för att skicka bilder, privata meddelanden och till och med ha egna personliga bloggar.

Hur enkelt är det att skapa ett socialt nätverk?

Den som tar hjälp av professionella webbutvecklare för att skapa en plattform för ett socialt nätverk behöver inte oroa sig. Även på egen hand är det inte särskilt svårt att skapa ett forum till sin webbsida där besökare kan registrera sig och sedan interagera med varandra. Samtidigt måste det också finnas ett tillräckligt stor antal besökare på en viss webbsida för att ett socialt nätverk ska få fart. Är till exempel ett forum helt inaktivt är det inte troligt att det verkar lockande för nya medlemmar. Hemligheten för att lyckas är att vara aktiv som administratör, lyssna på medlemmar och försöka få fart på intressanta diskussioner.